keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hyvää Uutta Vuotta 2014 - pentuja toiveissa!

Hyvää alkanutta vuotta 2014!

Meillä vuosi alkoi jännittävissä merkeissä, sillä Mendikan B-pentue on mahdollisesti saatettu aluilleen juuri vuodenvaihteessa ja pentuja odotetaan maaliskuun alkuun. Adya (FI MVA, JV-11, TK2 Bonita Laika vd Kooikerhoeve) on astutettu Pyryllä (Fi MVA, FI AVA, FI AVA-H Wishdecoy River Olivia) 29.12.2013 ja 1.1.2014. Astutukset sujuivat hyvin ja itsenäisesti, ilman ulkopuolista avustusta ja koirilla oli puuhissaan mukavaa. Molemmilla koirilla on omat bloginsa, Adyan blogin voit löytää Anniinan kirjoittamana ja Pyryn blogia ylläpitää koiran omistaja Mari. Olen tuntenut Pyryn koiran koko elämän ajan, ja olin myös Marin kanssa koiran hakumatkalla silloin, kun Pyry oli pieni pentu. Pyry on miellyttävä, vilkas, herkkävaistoinen ja eloisa kooikerpoika, joka asuu täällä Joensuussa ja treenaa kanssamme samassa pienryhmässä agilitya viikottain.

Pyry ja Adya 1.1.2014


Wishdecoy River Olivia "Pyry"
Pyry VSP, Adya ROP, Joensuu KV 05/2012

Muiden koirien osalta alkuvuosi treenaillaan agilitya, ja Aroonan ensimmäiset kisastartitkin voisi miettiä alkuvuoteen. Lisäksi Aroona ja Anilla käyvät kokeilemassa Joensuun ryhmänäyttelyn. Agilityssa esteet ovat nyt Aroonalla hallinnassa ja Aroona irtoaa kivasti, joten sitä pystyy ihan kelvollisesti ohjaamaan myös kävellen. Keinu on keskeneräinen eikä suoritustasoltaan kovinkaan hyvä, mutta pikkuhiljaa edetään myös keinutreenissä. Preen osalta keskitytään keinun hiomiseen ja puomin uudelleen treenaamiseen. Shantin kanssa vain nautiskellaan aksaamisen riemusta. Jos Adya on kantava, Shanti muuttaa Anniinan hoitoon Adyan pentuloman ajaksi, joten Anniinalla ja Shantilla alkaa yhteinen treenikausi sitten kevättalvella.

Keväälle olisi mahdollisesti tulossa myös Mantan (Cavalriina's Uma Umbrella) toinen pentue, jos ajoitukset Adyan kanssa sopivat yhteen. Paljon riippuu siis Adyan tiinehtymisestä ja Mantan juoksujen aikataulusta. Mantan sulhasta ei ole vielä päätetty.

Useampi Prema-pentu on käynyt terveystarkeissa, ja virallisia lonkkatuloksia sekä ENM-tuloksia odotellaan. Lonkkatulokset pitäisi ilmestyä lähipäivinä ja ENM-testaus on Utrechtissä, Alankomaissa niin ikään tammikuussa. Toivotaan terveitä lonkkia ja hyviä testituloksia.