keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Mukava päivä/ Nice day


Today I will start this blog with English, since Finnish post is slightly longer. Manta came for a full-day-care for the first time today. Everything went on fine, boys were delighted and got to play (separately) with Manta. Manta was a bit uneasy at the beginning but soon she found her place at the bunch.
I got an answer for my boys urinary-test, and everything was fine. Boys gave some samples for Movet-lab, since they were collecting samples at one agility competition, for test-development-purposes. As a reward we got a free analysis, and everything that was detected was fine. I am delighted, especially on the kidney-result, since kidneys are one breed-specific weakness on kooikerhondjes. *********************************************************************************************************************
Manta tuli aamusella päivähoitoon. Koko kolmikko oli aivan täpinöissään jälleennäkemisestä. Poikia piti hieman eristää, ja pääsivät yksitellen Mantaa tapaamaan, jotta ei vaan tytöstä tule nokkapokkaa. Mantaa aluksi taisi hieman jänskättää, kun ei meinannut löytää lepopaikkaa. Lisäksi iso maha aiheuttaa jo jonkin verran läähätystä. Pentulaatikko tulee vasta sunnuntaina, kun Saija ja Lare tulevat tuomaan isoa aitausta lainaan. Saa nähdä mihin se mahdutetaan, ehkä väistyn keittiöstä (jota kyllä käytetään perin harvakseltaan tässä taloudessa noin muutenkin). Pari leikkituokiota Preetin kanssa rentoutti Mantan, ja lisäksi makoilut Shantin seurassa avittivat Mantaa löytämään oman paikan taloudessa. Oli oikein mukava ja rauhallinen päivä, käytiin muutaman korttelin kävely ja Mantula lähti ihan mielellään kävelylle, mutta käveli selvästi poikia hitaammin ja oli peränpitäjänä. Kotona Mantu ei enää mielellään lähde kävelyille, joten ehkäpä pojat toimivat vähän vetonauloina.
Pojat luovuttivat pissanäytteet yhdessä aksakisassa Movet-labran tutkimustarkoituksiin. Palkaksi hyväntekeväisyydestä sain analyysit poikien sisuskaluista, ja tänään tulivat analyysit sähköpostiin. Tulokset olivat erittäin mieluisia, ja tasot normaalit. Erityisesti munuaisten tulokset lämmittivät mieltä, kun munuaissairaudet ovat yksi kooikerin terveydellinen ongelma. Lähetin tulokset vielä Liisalle syyniin ja vahvistus tuli, että normaalit löydökset. Suosittelen muitakin osallistumaan tähän tutkimukseen, Movetista saa lisätietoa ja olen myös kooikerhondje-keskustelupalstalle laittanut tiedotteen tutkimuksesta Tässäpä vielä tuloskieltä luettavaksi ja ihmeteltäväksi: Virtsan seulontatutkimuksen tulokset: Preeti: Mikroalbumiini: 2 mg/l (normaali) Proteiini/kreatiniini-suhde: 0,07 (normaali) Shanti: Mikroalbumiini: 3 mg/l (normaali) Proteiini/kreatiniini-suhde: 0,14 (normaali) Mikäli perusseulonnassa ei ole nähtävissä selkeää viitettä munuaisvaurioon, ei tarkempia munuaistutkimuksia ole tehty (mikroalbumiini, albumiini-kreatiniini- tai proteiini-kreatiniini-suhde).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti