Mendikan nartut


SIJOITUSNARTUT

Mendikan Binja Bonita "Binja"
Kooikerhondjenarttu, synt. 4.3.2014
Kasvattaja Henna Palmunen, kennel Mendikan, vastaanottaja Mari Suhonen, Joensuu
Paino: 9,5kg, säkäkorkeus: noin 36cm
Lonkat -, polvet -, silmät -.
DLA isällä kooi1/kooi3, emällä kooi2/kooi2
ENM:geneettisesti vapaa
hampaat (lasketaan ell)
Binja KoiraNetissä
Harrastukset: agility, näyttely 

Binja asustaa Joensuussa ystäväni Marin koiralauman kolmantena koirana. Binja syntyi Adyan esikoisena, lopulta vauhdikkaasti ulos lumihankeen. Sieltä Binja pääsi sylikyydillä sisään, ja lämpimään. Lieneekö ensituoksuna maailmasta aisteihin tulvinut ihmisen käden haju vaikuttanut Binjan mahtavaan ihmissosiaalisuuteen, josta olemme kovin iloisia. Binja oli pentuajan vilkkain ja ärhäkin kaveri, joka näytti leikissä sisarilleen kaapin paikan. Sittenmin Binjasta on kehittynyt mutkaton, hauska ja sopeutuva tyttönen. Binjan kotilaumaan kuuluu myös veteraani-ikäinen springerspanieli Ainu sekä Binjan oma Pyry-isä. Binja pääsee Marin mukana aktiiviseen harrastuselämään, ja pääpaino tyttösellä on isänsä tavoin agilityssa. Alku on ollut lupaava, ja Binjalta löytyy lajiin mukavasti vauhtia ja intoa, aivan kuten isältään Pyryltä ja emältään Adyalta.


Mendikan Clara Bema "Clara", synt. 3.5.2014
Kooikerhondjenarttu, synt.
Kasvattaja Henna Palmunen, kennel Mendikan, vastaanottaja Satu Vaittiniemi, Imatra
Paino: - kg, säkäkorkeus: - cm
Lonkat -, polvet -, silmät -.
DLA emällä kooi1/kooi5, isää ei tutkittu
ENM: geneettisesti vapaa
hampaat (lasketaan ell)
Harrastukset: agility, näyttely 

Clara asuu ihastuttavan Satun perheessä Imatralla. Claran lisäksi perheessä asuu kooikerhonjde Nuutti sekä aiemmin mukana oli myös tolleri Siri. Clara saa viettää aktiivista harrastuselämää, ja Satu on mukavasti pyöritellyt Claraa erilaisissa treeneissä. Pääpaino tyttösen harrasteissa taitaa olla edesmenneen Sirin tapaan agilityssa.


Mendikan Anilla Prema "Anilla"
Kooikerhondjenarttu, synt. 7.5.2012
Kasvattaja: Henna Palmunen, Joensuu, kennel Mendikan
Vastaanottaja: Marjo Heikkinen, Lieksa, kennel Zanilla's
Paino: 10 kg, säkäkorkeus: 37,5cm (15kk)
Lonkat C/C, polvet 0/0, silmät terveet
Kaikki hampaat (laskettu ell)
DLA kooi1/kooi1
ENM: tutkittu vapaaksi, ei ole sairauden kantaja.
Anilla KoiraNetissä
Harrastukset: agility, näyttely, tottelevaisuus, MEJÄ

Mendikan Anilla Prema muutti aivan ihastuttavaan perheeseen Lieksaan, Marjon ja Lassen huomaan, noin 100km päähän Joensuusta. Anilla sai nimensä osittain kotiväkensä kennelnimestä Zanilla's, mutta pohjalla oli myös sanskriitin kieli, ja tyttösen nimi tarkoittaa tuulen tytärtä. Varsinainen tuulispää tämä Anilla onkin, tyttöhän syntyi ensimmäisenä kaartista, pää alaspäin, vielä napanuorassa roikkuen ja huutaen. Koko pentuajan Anilla näytti hauskuuttaan ja se oli pennuista kaikkein ihmissosiaalisin.

 Sijoituskodin kanssa Anillan elämään kuuluu veneily, mökkeily, yhteiselo perheen perhoskoiran kanssa ja näyttelyissä käyminen. Marjo-emäntä on kasvattajan tavoin höyrähtänyt agilityyn, ja iloitsen kaverista paragilityssa, ensimmäiset viralliset kisastartit ovat vuonna 2015. Isännän kanssa Anilla harrastaa näyttelytreeniä, tottelevaisuutta ja syksyllä 2013 aloitettiin kokeilu myös metsästykseen. Anilla on tuonut meidän kaikkien elämään iloa ja uudet ihanat ystävyysuhteet! Anillan oma pentue,tulee syntymään ja varttumaan alkuviikot Lieksassa, Marjon asiantuntevissa käsissä. Marjolla ja Lassella on takana pari vuosikymmentä perhoskoirien kasvatusta ja jalostustyötä ja minä kasvattajana tulen sitten reissamaan Lieksassa Anillan ja pentujen luona säännöllisesti.
  OMISTUSNARTTU

Mendikan Aroona Prema "Aroona"
Kooikerhondjenarttu, synt. 7.5.2012
Kasvattaja ja omistaja: Henna Palmunen, kennel Mendikan
Paino: 9,5kg, säkäkorkeus: < 35cm
Lonkat C/C, polvet 0/0, silmät terveet.
DLA kooi1/kooi1
ENM: tutkittu vapaaksi, ei ole sairauden kantaja.
Kaikki hampaat (laskettu ell)
Aroona KoiraNetissä
Harrastukset: agility (mini-3), näyttely (sert)

Mendikan Aroona Prema jäi ensimmäisestä pentueesta kotiin. Tyttönen taisteli lempinimensä Rorschahin mustetahratestistä (Roo) ihan viralliseksi nimeksi asti. Nimi tuli symmetrisen värityksen mukaan. Aroona on sekä sanskriittiä ja se tarkoittaa punaruskeaa/auringon sarastusta. Aroona on myös Australian aborginaalien kieltä, ja siinä se tarkoittaa paikkaa jossa vesi virtaa. Näin ollen nimen merkitys oli varsin tärkeä veljelleni, joka seikkaili Aroonan syntymän aikaan Australiassa, juuri merivoimien läpikäynnin päätteeksi. Australia on toki itsellenikin tärkeä paikka, ja ystävyydet siellä vankkoja ja merkittäviä. Aroona rakastaa vettä, ja on valtavan taitava sekä innokas uimari, joten nimi taitanee olla enne tyttösen kohdalla.

Aroona harrastaa agilitya ja näyttelyitä. Agilityssä ollaan edetty omasa tahdissa, ja aika rivakasti minikokoinen tyttö siirtyi kisaamaan kolmosluokkaan heti samalla kaudella kun aloitimme ensin ryhmätreenit ja kisaamisen. Meno vaikuttaa lupaavalta ja yhteistyö toimii hyvin. Aroona on sekä ahne, että tykkää taistella leluista, ja näistä piirteistä on hyvä etu agilityssa.  Näyttelyharjoituksissa käydään harvakseltaan, ja tarkoitus on käydä vuosittain aina muutamia näyttelyitä.
Anilla ja Aroona ensimmäisen pentuluokan näyttelyn jälkeen sisaruskuvassa

... ja noin kuukautta aiemmin painileikissä Anillan kotipihalla Joulukuussa 2012.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti